03-04-14

PROMOFILMPJE

Gedurende ons project media werd een promofilmpje voor onze school gemaakt.  Dit in samenwerking met de afdeling media van het VTI Brugge.

Deze is te bewonderen op onze website.

Wil je deze nog eens bewonderen, dat kan door op de volgende link te klikken !

 

http://youtu.be/DQlGm5Yod-c

 

Veel kijkplezier !

 

 

 

 

13:37 Gepost door Sabine Biebauw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-03-14

Onze activ-borden zijn er !

Eindelijk ! Na heel wat wachten en sparen zijn onze activ-borden vrijdag eindelijk geïnstalleerd.

Zo beschikken alle klassen, zowel in Ettelgem als in Oudenburg over een activ-bord.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit een grote vernieuwing is die noodzakelijk is om onze leerlingen nog beter en eigentijdser te kunnen onderwijzen.

De klastitularissen beschikken nu ook over alle bordboeken die bij de methodes horen.  Zo kunnen zij in een fractie van een seconde het blad waarop de leerlingen werken te voorschijn toveren en hierop mee invullen.  

De tijd dat de bordschema's vooraf moesten worden klaargemaakt, soms op een achterflap van het bord is voorbij.

De bordboeken bieden ook nog heel wat andere mogelijkheden, zowel naar klank en als naar beeld.

Heel wat lessen kunnen thuis worden gemaakt en dan geprojecteerd, al dan niet met filmpjes, muziek, ...

 Ook de tijd dat de juf rondging met het boek om aan iedereen de foto te tonen is voorbij. Met een druk op de knop kun je alles nu reuzegroot in beeld brengen.

De tijd van het krijtje ligt nu volledig achter ons. Met elk activ-bord is ook een white-bord geleverd.

Met de nieuwe beamers is het namelijk niet aan te raden om nog stof van het krijtje toe te laten.

Wie geïnteresseerd is in de werking van het bord, mag gerust eens de klas binnenstappen en wat meer uitleg vragen aan de klastitularis.

In Ettelgem hebben wij ook de volledige computerklas vernieuwd.  Alle computers waren verouderd en we hebben ze vervangen door jongere exemplaren.  Dankzij de hulp van een ouder hebben wij tien nieuwe (tweedehandse) maar nog up-to-date computers gekregen voor in de klassen.  Waarvoor onze grote dank.

Wij blijven dromen van verdere digitalisering.  Jammer genoeg is een budget voor een basisschool heel klein. Maar dank zij de vele handen (op feestjes, spaghetti-avonden, fietstochten, quizzen,..) is het voor ons mogelijk om toch verder te blijven dromen en hopelijk kunnen we in de toekomst ook nog laptops, ipads, ... verder in het klasgebeuren binnen brengen.

 

10:38 Gepost door Sabine Biebauw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-02-14

Project media

De leerkrachten maakten dit jaar kennis met het nieuwe leerplan Media.  Hierin staan de doelen beschreven die de leerlingen moeten kennen .  Er zijn doelen i.v.m. mediawijsheid, mediageletterdheid , alsook i.v.m technische en instrumentele competenties.

Er werd heel wat voorbereid en de laatste veertien dagen van januari waren de leerkrachten enthousiast om met hun leerlingen rond het nieuwe leerplan te werken.

Er was een verscheidenheid aan activiteiten.  Sommigen werkten met filmpjes, anderen maakten kennis met de fotografie, nog anderen werkten rond geluid.  Sommigen werkten rond een kunstenaar en organiseerden een heuse tentoonstelling voor de ouders met een actieve workshop.  De computer werd ook in het geheel geïntegreerd.

Via het nieuwe leerplan willen we er toe bijdragen dat onze leerlingen en kleuters op een behendige, zelfredzame en kritische manier kunnen participeren aan de complexe veranderlijke wereld waarin ze leven en dat zowel in de rol van zender als ontvanger van mediacontent.

Wellicht weet u voldoende wat uw kind in zijn / haar klas gedaan heeft.  U vindt uitgebreide reportages terug op de blogs.

Dit is zeker voor herhaling vatbaar ! 

 

16:48 Gepost door Sabine Biebauw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |