16-03-14

Onze activ-borden zijn er !

Eindelijk ! Na heel wat wachten en sparen zijn onze activ-borden vrijdag eindelijk geïnstalleerd.

Zo beschikken alle klassen, zowel in Ettelgem als in Oudenburg over een activ-bord.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit een grote vernieuwing is die noodzakelijk is om onze leerlingen nog beter en eigentijdser te kunnen onderwijzen.

De klastitularissen beschikken nu ook over alle bordboeken die bij de methodes horen.  Zo kunnen zij in een fractie van een seconde het blad waarop de leerlingen werken te voorschijn toveren en hierop mee invullen.  

De tijd dat de bordschema's vooraf moesten worden klaargemaakt, soms op een achterflap van het bord is voorbij.

De bordboeken bieden ook nog heel wat andere mogelijkheden, zowel naar klank en als naar beeld.

Heel wat lessen kunnen thuis worden gemaakt en dan geprojecteerd, al dan niet met filmpjes, muziek, ...

 Ook de tijd dat de juf rondging met het boek om aan iedereen de foto te tonen is voorbij. Met een druk op de knop kun je alles nu reuzegroot in beeld brengen.

De tijd van het krijtje ligt nu volledig achter ons. Met elk activ-bord is ook een white-bord geleverd.

Met de nieuwe beamers is het namelijk niet aan te raden om nog stof van het krijtje toe te laten.

Wie geïnteresseerd is in de werking van het bord, mag gerust eens de klas binnenstappen en wat meer uitleg vragen aan de klastitularis.

In Ettelgem hebben wij ook de volledige computerklas vernieuwd.  Alle computers waren verouderd en we hebben ze vervangen door jongere exemplaren.  Dankzij de hulp van een ouder hebben wij tien nieuwe (tweedehandse) maar nog up-to-date computers gekregen voor in de klassen.  Waarvoor onze grote dank.

Wij blijven dromen van verdere digitalisering.  Jammer genoeg is een budget voor een basisschool heel klein. Maar dank zij de vele handen (op feestjes, spaghetti-avonden, fietstochten, quizzen,..) is het voor ons mogelijk om toch verder te blijven dromen en hopelijk kunnen we in de toekomst ook nog laptops, ipads, ... verder in het klasgebeuren binnen brengen.

 

10:38 Gepost door Sabine Biebauw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.