06-02-14

Project media

De leerkrachten maakten dit jaar kennis met het nieuwe leerplan Media.  Hierin staan de doelen beschreven die de leerlingen moeten kennen .  Er zijn doelen i.v.m. mediawijsheid, mediageletterdheid , alsook i.v.m technische en instrumentele competenties.

Er werd heel wat voorbereid en de laatste veertien dagen van januari waren de leerkrachten enthousiast om met hun leerlingen rond het nieuwe leerplan te werken.

Er was een verscheidenheid aan activiteiten.  Sommigen werkten met filmpjes, anderen maakten kennis met de fotografie, nog anderen werkten rond geluid.  Sommigen werkten rond een kunstenaar en organiseerden een heuse tentoonstelling voor de ouders met een actieve workshop.  De computer werd ook in het geheel geïntegreerd.

Via het nieuwe leerplan willen we er toe bijdragen dat onze leerlingen en kleuters op een behendige, zelfredzame en kritische manier kunnen participeren aan de complexe veranderlijke wereld waarin ze leven en dat zowel in de rol van zender als ontvanger van mediacontent.

Wellicht weet u voldoende wat uw kind in zijn / haar klas gedaan heeft.  U vindt uitgebreide reportages terug op de blogs.

Dit is zeker voor herhaling vatbaar ! 

 

16:48 Gepost door Sabine Biebauw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.